Sreda 05.04.2017.
14:32
Vestionline

Nadalova kuknjava: Da nije bilo Đokovića i Federera…

Reuters
Isto to bi mogli da kažu Đoković i Federer

U neku ruku sva trojica mogu da žale što im se zalomilo da igraju u eri kada su se pojavila i preostala dvojica jer bi u suprotnom mogli da se pohvale daleko boljim rezultatima, što je u izjavi za Marku i rekao Nadal.

- Ima dobrih strana u tome kada igrate u eri sa tako dobrim teniserima, ali ima i loših. Imali smo nekoliko teških godina. Na primer ja sam dugo bio drugi na svetu sa velikim brojem bodova, koji bi u nekoj drugoj eri bili dovoljni za teniski tron, to je loša stvar. Dobra je da imam dva velika rivalstva sa Rodžerom i Novakom i veoma sam srećan zbog toga - kazao je Nadal.

Na pitanje šta misli o tome da je trenutno prosek godina igrača u Top 100 čak 30, a pre 10 godina je bio 24 Nadal kaže:

- Ja sam imao 16 godina kada sam ušao na Tur. Takođe i Federer, Đoković, Marej, Hjuit su ušli veoma mladi. U poslednjih nekoliko godina nije bilo “nove generacije”, a stariji sada imaju pomoć fizioterapueta, fitnes trenera koji im pomažu da karijera duže traje.

Rafa uskoro puni 31 godinu, a veliki broj teniser padne kada pređe u četvrtu deceniju.

- Srećom ja se ne osećam krizu. Putujem po svetu već 15 godina, a kalendar je veoma komplikovan, ali srećan sam onim što radim. Ako mi telo dozvoli i tenis bude na istom nivou, nadam se da ću biti na Turu još nekoliko godina - kazao je Nadal.

2024 © - Vesti online