Sreda 05.04.2017.
11:23
Tanjug

Novi premijer u junu: Ko će u fotelju odlučiće - Vučić

Tanjug
Sve je u rukama novog predsednika: Maja Gojković

- Tim danom predstaje njegov mandat kao predsednika vlade. Potrebno je da da ostavku i time počinje da teče rok od 30 dana za njegov predlog parlamentu Srbije i davanje mandata novom mandatarom - rekla je Gojković za RTS.

Kako kaže, predsednik države, kada parlament bude konstatovao njegovu ostavku, ima rok da održi konsultacije sa parlamentarnim strankama i poveri mandat nekom ko je obezbedio većinu.

- U parlamentu postoji stabilna većina, sve stranke koje su stale uz SNS, koje su stale uz kandidaturu Vučiću, tako da očekujem da u junu mesecu dobijemo mandatara - rekla je ona.

Upitana da li ima ideju ko bi mogao da bude novi premijer, ona je rekla da "nije bezidejna kao političar", ali da je sve u rukama predsednika države.

- Biće političkih konsultacija da bi od 1. juna imali jasniju sliku ko je ličnost koja će nastaviti reformski kurs - kazala je Gojković.

Nisam rođen u fotelji

Slične informacija dao je i ministar policija Nebojša Stefanović. Naime, on je rekao da očekuje da će već u prvoj polovini juna Srbija imati novog premijera, ali nema informaciju ko će to biti i kaže da je ta odluka na novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Očekujem u prvoj polovini juna da će biti sednica Skupštine Srbije na kojoj će takva odluka biti doneta. Najvažnije je za građane Srbije da Vlada Srbije potpuno funkcioniše do tada - naglasio je Stefanović za TV Pink.

Upitan da li očekuje da će u vladi sedeti novi ministri, on je rekao da se tim ne bavi, te da nije važno da li će biti novi ili stari - već da rade.

- Niti sam ja rođen u fotelji, niti sam nezamenjiv i nesmenjiv. Ako treba da obavljam posao ministra policije - obavljam, ako treba neko drugi, sasvim je u redu. Nije nam fotelja dedovina. Svako od nas ima priliku da radi, da pokaže ono što može - istakao je ministar.

2024 © - Vesti online