Utorak 04.04.2017.
18:40
Vestionline, sportklub.rs

Đoković o bivšem selektoru: Bilo je vreme za promenu

Tanjug
Opet u crvenom dresu: Novak Đoković, glavni adut Srbije u meču sa Španijom u "Pioniru"

- Bogdan Obradović je jedini selektor u istoriji srpskog tenisa koji je osvojio Dejvis kup, igrao je i finale, i dosta je doprineo uspehu koji smo imali. S druge strane, došlo je vreme za promene i Nenad je bio najbolji i najlogičniji izbor jer je sa svima nama u dobrim odnosima i svima nam je pomogao u našim individualnim karijerama - rekao je Novak za sportklub.rs.

Zimonjić je i u meču sa Španijom u četvrtfinalu Dejvis kupa prijavljen kao igrač/selektor.

- Igrali smo i dubl sa njime, on je i dalje aktivan igrač, a po ITF pravilniku sroji da takva uloga može da se menja iz meča u meč, pa npr. već u sledećem duelu može da bude samo selektor kako bi još jedan igrač ušao u tim. Mislim da je dobro imati njega u kombinaciji za dubl mečeve, i dalje pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou, a dubl je jako važan poen u Dejvis kupu - zaključio je Novak za "Sport klub".

Mediji su pisali da je u februaru došlo do svađe Novaka Đokovića i Bogdana Obradovića na meču osmine finala Dejvis kupa sa Rusijom. Bivši selektor je u izjavama često kritikovao nov način rada, posebno ishranu nekada najboljeg tenisera sveta.

Srbija će od petka do nedelje igrati sa Špancima u "Pioniru". "Furija" dolaze bez prve zvede, Rafaela Nadala.

2024 © - Vesti online