Utorak 04.04.2017.
16:43
sputniknews.com, Vestionline

Medvedev: Borbu protiv terorizma treba sprovesti do kraja

Reuters
Dmitrij Medvedev se zalaže za snažniju odbranu od terorizma

- U pitanju je teška stvar za našu zemlju, ali borbu protiv terorizma treba sprovesti do kraja kako se takvi incidenti ne bi ponavljali - rekao je Medvedev.

On je kazao da će mere bezbednosti u gradskom prevozu širom Rusije biti pooštrene, kao i da će ulazi i izlazi iz metro stanica biti kontrolisani.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je teroristički napad u Sankt Peterburgu izveden u trenutku kada se tamo nalazio predsednik Rusije Vladimir Putin, što navodi na razmišljanje i predmet je za analizu specijalnih službi.

- Nesumnjivo, to što je teroristički napad izveden u trenutku kada se šef države nalazio u gradu navodi na razmišljanje. To treba da analiziraju specijalne službe - odgovorio je novinarima Peskov na pitanje da li u Kremlju smatraju da je eksplozija u peterburškom metrou izazov za predsednika koji se tog dana nalazio u severnoj prestonici.

- Svaki teroristički napad koji se dešava u zemlji je izazov za svakog Rusa, uključujući našeg predsednika - dodao je on.

2024 © - Vesti online