Četvrtak 01.07.2010.
06:15
Vestionline

Švedska književnost na Sajmu knjiga

"Beogradski sajam knjiga je izvanredna prilika za Švedsku da predstavi svoju savremenu književnost. Pripremamo selekciju od 800 naslova, od kojih je jedan broj preveden na srpski jezik", navela je predstavnica Saveta za kulturu Švedske Helen Sigeland.

Prevedene knjige su iz oblasti beletristike, dokumentarne i dečje književnosti, objavljene u periodu od 2004. do 2010. godine.

Švedska će se na Sajmu knjiga u Beogradu, koji će biti održan od 25. do 31. oktobra, predstaviti projektom "Glasovi Švedske", razvijenim na osnovu saradnje ambasade Švedske i kompanije Ikea u Srbiji, Saveta za kulturu Švedske i Švedskog instituta.

Prema rečima Helen Sigeland, gosti Sajma knjiga u Beogradu biće mnogi ugledni švedski književnici, ali i belgijska spisateljica i ilustratorka Kiti Kauter, ovogodišnja dobitnica Memorijalne nagrade "Astrid Lindgren".

Švedski paviljon na Sajmu biće izgrađen u saradnji s kompanijom Ikea, a odražavaće vrednosti savremenog švedskog društva, poput otvorenosti, napretka, transparentnosti i tolerancije, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online