Utorak 04.04.2017.
11:53
Vestionline

"Izetbegović u Mostaru prodaje državu za večeru"

wikipedia.org/khamenei.ir
Bakir Izetbegović

Tuđman i Milošević počeli, Bakir završava

"Kada zahvaljujući glasovima koje su birači SDA dali Izetbegoviću, Čović dobije svoju izbornu jedinicu, biće to kraj projekta koji su zajedno započeli Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, odnosno njihovi izvođači genocidnih radova Radovan Karadžić i Mate Boban", navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

Izetbegović je, naime, izjavio u ponedeljak uveče, posle neformalnog sastanka regionalnih lidera u Mostaru da se od Bošnjaka u BiH očekuje da pomognu Hrvatima da imaju svoje autentične predstavnike u bh. institucijama, ali da je zato potrebno ostvarenje određenih preduslova.

- Rekao sam što je preduslov s moje strane. Dakle, nikakvih novih etnički baziranih entiteta i nikakvih priča o podeli BiH, nikakvih referenduma. Ako smo sva trojica spremni na te korake, onda idemo. A mislim da jesmo, mislim da postoji ta spremnost - rekao je Izetbegović.

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović ocenio je da se Hrvatima ničim ne može uslovljavati  mogućnost biranja njihovih predstavnika u institucije.

- Tu je problem. Još uvek neko veruje da može birati u ime drugih, ja uveravam da ne može. Moramo razumeti da BiH neće preživeti kao normalna evropska država, a to joj je jedina budućnost, bez Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH - rekao je Čović.

Iz Građanskog saveza BiH, međutim, primećuju da Izetbegović, "čija je pamet očito otputovala za Osmanskim carstvom 1878. i nikad se nije vratila", nema ni pravo ni legitimitet da Čoviću, HDZ-u ili Hrvatskoj daje bilo koji komad Bosne i Hercegovine koji nije sam odbranio.

"Nesumnjivo je stoga da je Izetbegović juče u Mostaru prodao državu za večeru", poručuju iz tog saveza. 

2024 © - Vesti online