Ponedeljak 03.04.2017.
12:00
Tanjug, Vestionline

Više od 500 devojčica uči košarku od Marine Maljković

EPA/ANIKO KOVACS
Prenosi znanje: Marina Maljković

- Da budem precizna, trenutno smo na broju 572, ali se iz nedelje u nedelju stalno povećava, jer gotovo na svakom treningu se pojave nove devojčice, željne da uđu u svet košarke. To je još jedan dokaz koliko dobra ideja uz realizaciju vrednih i posvećenih ljudi i pomoć institucija i prijatelja može da preraste u izvanredan projekat, društveno koristan u kome mogu da uživaju kako devojčice, tako i njihovi roditelji - izjavila je Maljkovićeva.

Doskorašnja selektorka Srbije ove sezone ostvarila je i zapažene rezultate na klupi Galatasaraja sa kojim je stigla do polufinala Evrokupa.

Projekat besplatnih škola košarke za devojčice sprovodi se na 12 lokacija - u Beogradu u Osnovnim školama "Mihailo Petrović Alas", "Kralj Petar I" i "Milena Pavlović Barili" i Sportskim centrima "Vizura sport", "Milan Gale Muškatirović", "Vračar", "Majdan", "11. april", "Top spin" i "Obrenovac", kao i u Požarevcu i Odžacima, a od 8. aprila vikendom od 10 do 12 sati u Sportskom centru "Ljubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu.

2024 © - Vesti online