Ponedeljak 03.04.2017.
10:16
rs.n1info.com, Vestionline

"Seli se moć, predsednik će sada da upravlja Vladom Srbije"

Tanjug
Stari i novi predsednik: Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

Nebitno ko će biti premijer

Tomić kaže da naprednjaci imaju ideju da Tomislav Nikolić izgura mandat do samog kraja - 31. maja, kako bi kupili vreme za reorganizaciju Vlade.

- Vladom će da upravlja Vučić kao predsednik. U onoj meri u kojoj je Tadić bio autokrata, Vučić će biti još više, u onoj meri u kojoj je Tadić kontrolisao DS, Vučić apsolutno kontroliše SNS. On ima prilično autokratski, rigidni mentalitet. U prvom periodu će Vučić vrlo snažno da upravlja Vladom, on dolazi u lagodnu poziciju, ima pet godina garantovane vlasti gde njegov položaj ne zavisi od Vlade, rezultata, popularnosti SNS-a - kaže Tomić.

Što se tiče novog premijera, Tomić je rekao da se u javnosti pominju mnoga imena, ali da je to nebitno jer će Vučić voditi glavnu reč.

Dačić je obavio svoju trgovinu

- Dačić želi premijersko mesto, SPS će dobiti koji resor više, svoju trgovinu su obavili. Što se tiče potencijalnih kandidata, pominju se Selaković, Stefanović, Ana Brnabić više iz PR razloga, Vujović ne, jer previše liči na Mirka Cvetkovića, ali sve ovo je nebitno, Vučić će da vodi vladu - tvrdi odgovorni urednik NIN-a i dodaje:

- Ovo je loš rezultat za opoziciju i sjajan za Sašu Jankovića, koji se nameće kao njen lider. Janković ima velike šanse i daće sve od sebe da ih iskoristi. On je najavio nastavak borbe, dobija legitimitet i kreće u pravljenje svoje organizacije, a prvi izazov biće beogradski izbori.

Govoreći o uslovima o predizbornoj kampanji, Tomić je rekao da kod nas postoji "problem sa civilizacijskom praksom fer kampanje". 

- Videla se premoć Vučića na RTS, Pinku, skoro svuda. Videli smo štampane medije, obmotavanje naslovnih strana dan pred izbornu tišinu, organizovano glasanje. Postoje sumnje da su ljudi bili primoravani ili nagovarani da glasaju za njega, gde je SNS delovala kao organizovana vojska. Neophodno je da se stvari promene i da se unormalimo - zaključio je Tomić.

2024 © - Vesti online