Nedelja 02.04.2017.
23:37
Vestionline

"Neobično je, ali proglašavam pobedu"

Tanjug
Saša Janković osvojio je drugo mesto na predsedničkim izborima u Srbiji

- Biće neobično, ali, ja moram da proglasim pobedu - pobedu pristojnosti, reda, finih ljudi, pravila, principa, vrednosti za koje smo se od prvog dana zalagali. Srbije koja više nije ista. Cilj nam je drugačija Srbija na kojoj ćemo raditi - istakao je Janković u svom izbornom štabu, gde je dočekan sa ovacijama, navodeći da su neki već, na preuranjen način i način na koji su vodili i kampanju, već proglasili pobedu.

Mada je u kasnim večernjim časovima u nedelju sve bilo prilično izvesno, pa čak i to preuranjeno proglašenje pobede Aleksandra Vučića (RIK još nije bila izašla s konačnim rezultatima), svima je ipak bilo jasno da je sve gotovo... Jankovću, pak, nije:

- Borba tek predstoji, ali sačekaćemo prave rezultate ovih izbora - poručio je Janković.

On nije čestitao pobedu protivkandidatu, ističući da se sačekati prave izborne rezultate i "u skladu sa njima se ponašati".

Janković je zahvalio saradnicima i građanima kojima se obavezao da je ovo samo početak i da će završiti "ovaj naš posao na pravi način".

- Vidimo se već sutra, naš cilj je dostojanstven građanin Srbije, prave institucije i Srbija sa osmehom - zaključio je Janković, istakavši da ova izborna trka traje i trajaće, da se nastavlja na jedan sjajan način, jer straha na "na ovoj strani više nema".

2024 © - Vesti online