Nedelja 02.04.2017.
20:37 >> 22:32h
Vestionline

Partizan bez šanse u Zagrebu: Cedevita u finalu ABA lige

aba-liga.com/Marin Sušić/KK Cedevita
Mirza Begić bio uspešniji od kapitena Partizana, Novice Veličkovića

Domaćin je već od starta meča zagospodarila terenom, većim delom meča imao prednost od 9, 10 poena. Partizan se vratio u igru krajem treće četvrtine, kada su tri uzastopne trojke postigli Andrić, Hečer i Marinković - 69:63. Pokušavao je Hečer da razmrda crno-bele, i uspeo je. Trojkom Novice Veličkovića, Partizan je prišao na samo tri poena minusa -  73:70, ali je odmah Šurna vratio trojku i uveo meč u sigurnu završnicu za domaćina.

Već na početku meča povredio se najbolji igrač Cedevite, Rajan Bautrajt, da bi se i Marko Arapović povredio i izašao sa terena posle užasnog pada krajem treće četvrtine. Međutim, mladi Džanan Musa je preuzeo lidersku ulogu i vodio svoj tim do trijumfa.U finišu, Hečer i Marinković promašivali su šuteve za tri poena, a domaćin je rutinski priveo meč i obezbedio finale. Odlučila je trojka Babića, minut i 11 sekundi pre kraja, za 81:72.

Musa i Miro Bilan postigli su po 16 poena za hrvatskog šampiona, dok je Babić ubacio 14, a čak 10 u poslednja dva minuta. Kod Partizana, Hečer je ubacio 16, Luković 13, a Andrić i Marinković po 10 poena.

2024 © - Vesti online