Nedelja 02.04.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić

Deci zlehude sudbine

A. Čukić
U mislima dobrotovora: Nebojša Vulić

Jedan od tih nevoljnika na koje su mislili je i 20-godišnji Nebojša Vulić koji sa porodicom prognanom sa Kosmeta živi u beogradskom naselju Vinča, namenivši mu deo priloga od 100 dolara. Pored toga, ponudili su i da snose troškove Nebojšinog letovanja sa majkom Violetom, o čemu smo odmah obavestili porodicu Vulić. Ubrzo se u beogradskom Dopisništvu "Vesti" obreo otac Radosav, kako bi ovaj dar preuzeo.

- Veliko i od srca hvala tim velikim ljudima. I više nego prijatno su nas iznenadili. Nama ova pomoć zaista mnogo znači, jer nam je svaki dan velika borba, kako da imamo za najosnovnije, tako i da obezbedimo sve što je neophodno za Nebojšinu negu, što nije nimalo jednostavan zadatak. Isto tako se mnogo zahvaljujemo i na njihovoj velikodušnoj ponudi, koja je za svaku pohvalu i divljenje. Verujte, ništa na svetu ne bismo više voleli nego da prihvatimo taj divan gest, ali ne možemo. Nebojša je u specifičnom stanju, stalno je na aspiratoru i zato bi bilo kakav dug put za njega bio veliko mučenje i problem, jer bi morao da ima baš posebne uslove, a to je ogroman trošak i veliko je pitanje kako bi to podneo - iskreno će otac Radosav, koji radi šta stigne ne bi li prehranio porodicu, dodavši:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dakle, možda više štete nego koristi za njegov organizam. Nebojšu, inače, na svakih mesec dana vodimo u Klinički centar, na odeljenje pulmologije, kako bi mu očistili pluća od nakupljenog sekreta i šlajma. To obavezno mora da se uradi kako ne bi dobio zapaljenje pluća, što kod njega može lako da se dogodi. To su sve muke teške, ali nema druge. Nebojša će, nažalost, svoj život provesti u četiri zida, poput biljke, nemoćan da iskaže bilo šta. Jedino kada se osmehuje, znamo zasigurno da ga ništa ne muči, sa time smo se pomirili. Ipak, neka znaju ti dobri ljudi da ih i Nebojša pozdravlja, upravo tim najiskrenijim osmehom iz svoje anđeoske duše, jer je zahvaljujući njima i dobrim ljudima iz celog sveta i dalje sa svojom porodicom, okružen ljubavlju.

A. Čukić
Čeka je iznenađenje: Petra Stevanović

Slede nova uručenja

Pored Nebojše Vulića, po još 100 dolara dobrotvora iz Kanade, narednih dana će dobiti i Doris Bošnjaković (24) iz Užica, koja pored cerebralne paralize, boluje od epilepsije i slepila, zatim sedmogodišnji Uroš Karapandžić iz Pećinaca kod Rume, trogodišnji Pavle Tasić iz Beograda i njegova sugrađanka, sedmogodišnja Petra Stevanović, koja od prošlog septembra pohađa prvi razred osnovne škole. Tom prilikom saznaćemo kako su naši štićenici i šta će u znak zahvalnosti poručiti onima koji su mislili na njih iz daleka i poželeli da ih obraduju.

2024 © - Vesti online