Nedelja 02.04.2017.
00:44
Vestionline

Mađarska pokrenula antievropsku kampanju "Zaustavimo Brisel"

Reuters
Viktor Orban svakim danom se sve više udaljava od Brisela

- Upitnik pod naslovom "Zaustavimo Brisel" poslat je u svako domaćinstvo - objavio je visoki zvaničnik vlade pokrećući službeno kampanju.

- Velike odluke i borbe su pred nama, a Mađarska iz toga može izaći kao pobednica samo ako ima podršku cele zemlje - rekao je Bence Tuzson.

Upitnik sadrži šest pitanja, a tiču se, pre svega, pitanja imigracije.

"Šta bi trebala učiniti Mađarska, kada ju, uprkos nedavnoj seriji terorističkih napada u Evropi, Brisel želi naterati da pusti da migranti ilegalno ulaze?", jedno je od pitanja.

Nude se dva odgovora:

"Omogućiti migrantima da se slobodno kreću po zemlji" ili "zadržati ih pod nadzorom dok se čeka da vlasti donesu odluku o njihovom slučaju".

Vlada premijera Viktora Orbana nedavno je dala nalog da se migranti i izbeglice sistematski stavljaju u kampove uz mađarsko-srpsku granicu. Zakon je stupio na snagu u utorak.

Jedno od pitanja odnosi se i na međunarodne nevladine organizacije koje, po vladi, podržavaju ilegalnu imigraciju ili se mešaju u unutarnja pitanja zemlje.

Već mesecima, mađarska vlada vrši pritisak na nevladine organizacije, posebno one koje finansira milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš.

2024 © - Vesti online