Subota 01.04.2017.
16:32
Vestionline, Tanjug

Džikić zna kako da Partizan pobedi Cedevitu u Zagrebu

aba-liga.com/KK Cedevita/Marin Susic
Odluka o prvom finalisti plej-ofa ABA lige pašće u nedelju uveče

- Pred nama je težak posao, šta god da radimo neće biti lako. Isti je recept, ograničiti broj poena koji će oni postići u tranziciji. U napadu ćemo pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu. Važno je dobiti bitku pod koševima, koliko se može, jer ni to neće biti lako pošto im je centarska linija visoka i pokretljiva - rekao je Džikić za sajt crno-belih.

On je dodao da posebna pažnje bi trebalo da se obrati na američkog pleja iz Cedevite Rajana Boutrajta.

- Boutrajt je imao sjajno veče u Beogradu. Nemamo poseban pritisak, idemo da odigramo najbolje što možemo - poručio je trener Partizana.

Prema njegovim rečima centar Uroš Luković i dalje ima problema sa povredom.

- Nije izgledalo da će biti problematično, ali razvuklo se. Luković nam je važan. Respektuju ga protivnici i u napadu i u odbrani, a u nekim fazama igre može da promeni tok meča. Ostali su spremni, neki ne 100 odsto, ali to ne menja ništa.

Košarkaš Partizana Stefan Birčević ističe da je neophodno da se odigra hrabro i borbeno od početka do kraja meča u Zagrebu.

- Moramo da budemo koncentrisani i što pametniji pod oba koša. Važno je da dobro pariramo u skoku, da pokušamo da damo više lakih poena i da budemo smireni prilikom izvođenja penala - zaključio je Birčević.

Treća utakmica između polufinalne serije ABA lige između Cedevite i Partizana igra se sutra od 19 sati u Domu sportova u Zagrebu.

2024 © - Vesti online