Subota 01.04.2017.
14:59
Vestionline

"Ne prodajemo veru za večeru, nikada nećemo pristati na Tačijeve predloge i ucene"

A. Čukić
Srpska lista nikada neće priostati na formiranje Vojske Kosova

Štaviše, Tači je otišao i korak dalje pa je, takoreći, zapretio rekavši da “ukoliko Srbi u nedogled blokiraju vojsku, zakonske izmene su ponovo mogućnost kojom bi došli do tog cilja”.

- Srpska lista je politički subjekat koji ima novu političku generaciju predstavnika u institucijama u Prištini. Ona promoviše konstruktivna rešenja i ideje kroz institucije oko svake teme, ali kada je u pitanju transformacija Bezbednosnih snaga Kosova(BSK) u oružane snage Kosova, apsolutno Hašim Tači neće imati pristup kod poslanika Srpske liste po ovom pitanju, ma koji vid pritisaka i mehanizma upotrebio - kaže Simić.

On je naveo da ne može da garantuje kako će se ponašati “ostale strukture”.

- Za ostale srpske političke strukture koje nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu ne garantujem, ali onima koji ulaze u samostalni aranžman snažno ćemo stati na put i javno ih prozvati da su zarad ličnih interesa prodali “veru za večeru” - rekao je Simić.

Na pitanje da li bi podrška formiranju oružanih snaga Kosova mogla da bude zamena za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), Simić odgovara odrečno.

- Šo se tiče ZSO, ona je u vlasništvu srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji, naša buduća relevantna institucija oko koje nema kompromisa, i koja je jasno definisana Brislskim sporazumom - ističe on.

U intervjuu za RSE, i na pitanje kako misili da ubedi predstavnike Srba da podrže formiranje vojske, Tači kaže da u politici ne postoji “nikada”.

2024 © - Vesti online