Subota 01.04.2017.
09:59
sputniknews.com, Vestionline

Češki ambasador opozvan jer mu je žena previše "brbljala" po Tviteru!

Twitter/AlenaAlboruvka
Alena Boruvkova, fatalna za karijeru svog muža ambasadora

Zovu je "Barbika", ali ima dugačak jezik...

Umesto da odsluži do kraja svoj četvorogodišnji mandat, Boruvka je od strane češkog ministra inostranih poslova Lubomira Zaoraleka obavešten da se vrati u Prag do kraja ovog meseca.

- Ministar me obavestio da do 30. aprila treba da napustim svoju funkciju, jer nisam bio u stanju da "obuzdam" ženine aktivnosti na društvenim mrežama - izjavio je Boruvka.

Zanimljivo je da je supruga ambasadora, Alena Boruvkova "tvitovala" samo dva dana pre nego što je usledio opoziv njenog muža, ali te objave su bile toliko "efektne" da su isprovocirale hitnu reakcju nadležnih organa.

Ona je prvo napisala da je jedan češki ministar ima aferu sa službenicom u ministarstvu, a takođe je "otkrila" da mnoge žene u Češkoj posao u državnim organima dobijaju u zamenu za seksualne usluge.

"Posao preko kreveta, to je uobičajena stvar. To je loše na svakoj političkoj sceni, ali kod nas u Češkoj to predstavlja više tradiciju nego izuzetak. Zato ja nemam posao i ponosna sam zbog toga", napisala je Alena, koja inače takođe političarka, a u češkim novinama ima nadimak "Barbika".

2024 © - Vesti online