Petak 31.03.2017.
22:20
Vestionline

Mesi traži milost!

Reuters
"Gaučosi" vise za SP zu Rusiji bez prve zvezde Lionela Mesija

- Negiram da sam uvredio prvog pomoćnog sudiju tokom utakmice sa Čileom, i ne verujem da moj postupak potpada pod član 57. disciplinskog pravilnika FIFA. U stvari, priznajem da sam imao raspravu sa prvim pomoćnikom, koji je Brazilac, a koji je stajao na nekoliko centimetara od mene, i savršeno je razumeo šta sam mu rekao. Ta situacija pokazuje da pomoćnik nije smatrao da sam koristio uvredljiv rečnik jer nije obavestio glavnog sudiju - napisao je Mesi i dodao:

- Čak i da nije razumeo moje reči, mogao je da se konsultuje sa kolumbijskim delegatom ili ostalim sudijama. Moja pozicija u celoj situaciji u potpunosti je u skladu sa istorijom ponašanja koja je bila bez mrlje, posebno se ogledajući u činjenici da nisam isključen nijednom u karijeri dok sam nastupao za klub i reprezentaciju. U svakom slučaju, nisam uputio uvrede koje su opisane u prijavi - objasnio je Mesi.

Na kraju pisma Argentinac je zatražio da mu se ukine suspenzija.

- Svima je jasno da nema nikakve uvrede niti nediscipline prema nijednom arbitru pa se pridružujem zahtevu Fudbalskog saveza Argentine da mi se ukine nepravedna sankcija - zaključio je Mesi.

Bez Mesija, Argentina je u utorak poražena od Bolivije 2:0 i dovela u pitanje plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

2024 © - Vesti online