Subota 01.04.2017.
02:11
mondo.rs, Vestionline

Turci u Beogradu rade sve što u Turskoj ne smeju

commons.wikimedia.org/Vlada Marinković
Beograd postaje raj za turiste

Turci moraju da u svojoj zemlji kriju ljubavnice i glume uzorne muževe jer ih u suprotnom čekaju ozbiljne kazne, društvena osuda i gubitak imovine u brakorazvodnim parnicama.

Međutim, u Beogradu mogu na miru da uživaju sa svojim ljubavnicama i da se usput prepuste čarima kocke i alkohola, koji su im u Turskoj takođe zabranjeni, piše "Informer".

Sagovornik ovog lista koji u Beogradu radi kao vodič i prevodilac Turcima, kaže da se turisti iz ove zemlje bukvalno ponašaju kao pušteni sa lanca čim slete u našu zemlju.

- Turci koji imaju ljubavnice našli su se u velikom problemu otkako je predsednik Erdogan uveo zakone koji, po ugledu na šerijat, štite bračni moral i strogo kažnjavaju bračne izlete. A u slučaju razvoda zbog preljube, mogu da ostanu bez kompletne imovine. Zbog toga su rešili da u Turskoj glume uzorne muževe i porodične ljude, a da se sa svojim švalerkama nesmetano i opušteno provode u Beogradu. Oni smatraju da je naša prestonica idealna za dobru zabavu u svakom smislu te reči - kaže izvor i opisuje kako to konkretno izgleda.

"Turci čim slete u Beograd odmah skinu burmu i potpuno se opuste. Bukvalno se ponašaju kao da su pušteni sa lanca! Ne samo da se ludo provode sa švalerkama, već se prepuštaju i kocki i alkoholu, porocima koji su im u Turskoj takođe zabranjeni. A čim se vikend završi, vraćaju se u Tursku i odmah na aerodromu razdvajaju od ljubavnica. Potom odlaze kući ženama kojima odsustvo naravno pravdaju službenim putovanjem".

Ove informacije potvrdio je i direktor Juta-e Aleksandar Seničić, koji objašnjava da Turci ovde rade sve što ne mogu u svojoj zemlji.

- Sve što ste saznali je tačno. Turci ovde uglavnom dolaze u parovima, tako i bukiraju sobe, a te pratilje im nisu zakonite supruge. Ovde ih niko ništa ne pita i imaju maksimalnu privatnost. Takođe, oni Srbiju vole i zbog drugih stvari koje ne smeju da rade u Turskoj. Ovde mogu da piju, da se kockaju… Zbog svega toga je i interesovanje ogromno i mislim da će iz godine u godinu biti sve veće i veće - kaže Seničić.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, kaže da oko 70.000 turista iz Turske godišnje poseti Beograd i da su oni najznačajniji i najbrojniji turisti u prestonici.

- Turisti iz Turske ne vole da rezervišu posetu Beogradu preko agencija, već uglavnom dolaze u privatnom aranžmanu. Dosta novca troše na izlaske i noćni provod do ranih jutarnjih sati, a dolazak u Srbiju za njih nije skupo zadovoljstvo. Moguće je da u našem gradu uživaju i sa ljubavnicama, ali ima i onih koji dolaze sa svojim porodicama - objašnjava Popović.

2024 © - Vesti online