Četvrtak 30.03.2017.
20:10
Tanjug, Vestionline

Šta Kolinda misli o zajedničkom jeziku sa Srbima?

Reuters
Iznervirala se Kolinda

Hina prenosi da je ona, kada su joj novinari tražili komentar u vezi s Deklaracijom o zajedničkom jeziku, rekla da danas u Hrvatskoj ima toliko problema i da "visi više od 40.000 radnih mesta direktno i više od 100.000 ljudi koji su povezani sa krizom koju 'Agrokor' proživljava i u tom smislu im zavisi egzistencija".

- Ja mislim da je ta jedna deklaracija sasvim marginalna stvar o kojoj uopšte ne treba raspravljati, jer taj nekakav zajednički jezik bio je politički projekt koji je umro zajedno s bivšom Jugoslavijom i ona se više nikada neće ponoviti - rekla je Grabar Kitarovićeva. 

U Sarajevu je nešto ranije i zvanično predstavljena Deklaracija o zajedničkom jeziku koju je 30 stručnjaka iz različitih oblasti sastavilo tokom jednogodišnje konferencije "Jezici i nacionalizmi", održane u Beogradu, Splitu, Podgorici i Sarajevu. 

Vladimir Arsenijević iz Udruženja "Krokodil" je, predstavljajući Deklaraciju, izjavio da pažnja koju je izazvala govori zapravo o njenoj bitnosti. 

- Želeli smo da pokušamo da rekonstruišemo neprirodno stanje koje živimo u regionu već nekoliko decenija - rekao je Arsenijević, koji je potpisnik Deklaracije. 

2024 © - Vesti online