Sreda 29.03.2017.
21:18
Vestionline

Reka građana preplavila Beograd u znak podrške Jankoviću: "Gejm over" Aleksandre Vučiću

Tanjug
Masa građana na završnom mitingu Saše Janlovića

- Moramo da završimo jedan posao, pre nego što živimo u normalnoj zemlji. Aleksandre Vučiću, nemoj da ti padne na pamet da 2. aprila bilo gde ukradeš i jedan glas. Nisu to moji, nego glasovi građana Srbije. Ovo je zemlja vrednih i pametnih ljudi. Tebi, Aleksandre Vučiću, ne valja ovaj narod. Svako ko se latio Ustava i zakona proglašen je izdajnikom - poručio je Janković.

Pre nego što je pozvao pristalice u šetnju, uz izvinjenje svojoj profesorki srpskog jezika što će govoriti na engleskom, Janković je rekao: "Gejm over, Aleksandre Vučiću!".

Predizborni skup predsedničkog kandidata Saše Jankovića u Beogradu otvorio je pevač Vlado Georgiev koji je okupljene građane pozvao da na izborima u nedelju, 2. aprila, "promene sadašnje stanje u Srbiji".

odršku na skupu su pružili Balša Božović, Nikola Đuričko, Aida Ćorović, Nikola Kojo, Dušan Ivković, Sergej i Branislav Trifunović, Kristina Kovač, Ratko Božović, Srbijanka Turajlić, kao i članovi inicijative "Ne davimo Beograd" sa svojim obeležjima... Prostor Trga republike potpuno je ispunjen masom, deo prisutnih ušao je i u Francusku ulicu.

Okupljeni su gromoglasno reagovali na strastveni govor Nikole Đurička. On je poručio da su se građani Srbije već jednom izborili za demokratiju na trgovima i da će to opet učiniti.

- Neko barata partijskom knjižicom i postaje ministar policije, a neko ko je vredno radio sa diplomom ne može da dobije posao - kazao je Đuričko.

Nakon  govora Saše jankovića, građani su skandirali: "Pobeda, pobeda!", a potom su krenuli u šetnju, čiji početak je obeležilo paljenje baklji.

2024 © - Vesti online