Sreda 29.03.2017.
18:01
J. Arsenović - Vesti

Uzmite tajkunima, a ne penzionerima

J. Arsenović
Ustavna prava u kampanji: Dveri i Vuk Jeremić na protestu

Organizatori protesta pozvali su prisutne opozicione predsedničke kandidate da im se obrate, što su učinili Boško Obradović i Vuk Jeremić.

Kako "Vesti" saznaju, Saša Radulović i Saša Janković takođe su bili pozvani na skup, ali se nisu odazvali pozivu.

Kandidat Dveri Boško Obradović rekao je da on kao predsednik države nikada ne bi potpisao zakon o privremenom umanjenju penzija.

- Vlast je imala mnogo načina da uštedi i spase budžet, ali je izabrala sramni način da teret krize svali na penzionere, prosvetne i zdravstvene radnike, na vojsku i policiju, umesto na banke i tajkune - rekao je Obradović, burno pozdravljen od oko 1.000 penzionera na beogradskom Trgu Nikole Pašića.

Vuk Jeremić je okupljenima dao reč da će prvi radni ponedeljak, nakon što pobedi, potpisati zahtev za povlačenje "amoralnog i neustavnog zakona" o smanjenju penzija, kao i da se najstarijim sugrađanima vrati svaki dinar koji im je oduzet.

- Taj novac se troši na dovođenje Šredera, na savete Tonija Blera, na kampanju Hilari Klinton - uzvikivao je Jeremić.

Veber i Makijaveli

Kada je predsednik Vojnog sindikata Jovan Tamburić primetio da Vučić citira Vebera, ali da primenjuje principe iz Makijavelijevog "Vladaoca", on je doviknuo: "Tu knjigu još nije vratio", aludirajući na Vučićev izborni spot iz biblioteke.

2024 © - Vesti online