Sreda 29.03.2017.
07:10
Vestionline

Đoković ispao iz Top 20, pada i Marej

Reuters
Promene na bolje možemo da očekujemo tek od Mastersa u Monte Karlu

U međuvremenu našeg najboljeg tenisera svih vremena odustajanje od turnira u Majamiju, zbog povrede lakta, koštalo je novog pada u ATP trci.

Đokovića su za sada preskočili četvrtfinalisti Majamija Tomaš Berdih i Aleksandar Zverev, kao i Fernando Verdasko koji je poražen u 2. kolu. Tako srpski teniser trenutno zauzima 21. mesto u ATP trci sa 475 osvojenih bodova.

Pad je zabeležio i Endi Marej, koji je takođe preskočio turnir na Floridi, ali za sada njega je preskočio samo Kei Nišikori, s tim da bi Berdih eventualnim plasmanom u poluufinale takođe bio ispred Škotlanđanina.

Od preostalih srpskih tenisera među 100 još su Viktor Troicki koji je napredovao za jedno mesto pa je sada na 50. poziciji, Dušan Lajović koji preskočio dve stepenice i zauzima 66. poziciju i Janko Tipsarević, koji je skliznuo za 13 mesta i sada je 91.

U vrhu neće biti velikih promena pošto su se u četvrtfinale Majamija plasirali Rodžer Federer i Rafael Nadal, a Sten Vavrinka će uprkos porazu od mlađeg Zvereva zadržati treću poziciju, osim u slučaju da turnir u Majamiju osvoje Džek Sok ili Kei Nišikori. 

2024 © - Vesti online