Utorak 28.03.2017.
22:34
Vestionline

Jeziva ispovest ruskog "Vukodlaka": Možda sam serijski ubica, ali sam dobar muž

youtube.com/Living Increases
Mihail Popkov priča o svojim zločinima bez trunke kajanja

Popkov, koji je silovao skoro svaku svoju žrtvu, koje su imale između 17 i 38 godina, na saslušanju je insistirao na veličanju svoje figure predstavljajući se kao porodičan čovek.

- Imao sam porodicu. Moja žena i kćerka su me smatrale dobrim suprugom, odnosno ocem - istakao je Popkov.

Pored toga, ističe da je bio ugledan i pravičan policajac koji je za rad dobijao sve pohvale.

- Nikad nisam ni pomislio za sebe da sam mentalno nestabilna ličnost. Za vreme službe, redovno sam prolazio kroz medicinske analize uz ocenu da sam sposoban i uravnotežen - reči su Popkova.

Ipak, u svedočenju koje je procurelo do "Kosmoljskoje Pravde", Popkov je rekao da je vodio dvostruki život.

- U jednom životu bio sam sasvim obična ličnost. U drugom životu sam počinio ubistva koja sam pažljivo skrivao od svih, shvatajući da ona potpadaju pod krivično delo - izjavio je ovaj ubica.

U izjavi, Popkov je objasnio na koji način je sprovodio 18 godina dugu vladavinu svog terora u Irkutsku u Sibiru.

Naime, on se prikrivao iza uloge policajca, nudeći svojim budućim žrtvama prevoz policijskim automobilom do kuće pre nego što ih odvede na određenu lokaciju, siluje i na kraju ubije.

Želeo je da ih "kazni"

Popkov, koji se na prethodnom saslušanju branio da je na ovaj način hteo da "očisti" ulice od "prostitutki", takođe je probao da odbrani svoj poriv za ubijanjem.

- Žrtve su bile žene bez pratnje muškarca, noću, bez nekog posebnog razloga što su na ulici u to doba, ponašale su se beza ikakvog opreza, komotno. Nisu se plašile da započnu konverzaciju sa mnom, ulazile su u moj automobil i zatim smo kretali u vožnju u potrazi za avanturama. Iz čiste zabave, bile su spremne da piju alkohol i imaju seksualne odnose sa mnom. Nisu sve žene bile žrtve, ali one koje su bile nevaspitane, želeo sam da nauče lekciju i da ih kaznim - rekao je Popkov sudiji.

Oružje kojim je činio ubistva uzimao je iz policije, a zatim ih, nakon zločina, očišćene od otisaka, bacao nedaleko od samog mesta zločina.

- Izbor oružja za ubijanje je bio krajnje opušten. Nikad se nisam preterano pripremao za ubistvo. U principu, mogao sam da iskoristim bilo koji predmet koji je bio u kolima: nož, sekiru, palicu. Nikada nisam davio žrtve konopcem, na primer, niti sam ikada koristio vatreno oružje. Isto tako, nikada nisam vadio srce žrtvama - objašnjavao je Popkov braneći se.

Objasnio je kako je ubio i učiteljicu u školi koju pohađa njegova ćerka.

- Njeno telo je pronađeno u šumi zajedno sa telom još jedne žene. Ono što je interesantno je da me je ćerka pitala da dam novac, pošto je škola skupljala sredstva za sahranu učiteljice. Naravno, dao sam joj novac - ponosno priča ovaj ubica.

Pored ovih zastrašujućih stvari, Popkov je objasnio sudiji i kako se jednom vratio na mesto zločina po značku koja mu je ispala.

- Značku sam našao odmah, međutim šokiralo me je što sam video da je jedna, od dve žene koje su mi tada bile žrtve, i dalje živa. Zbunilo me je kako je uspela da preživi. Dokusurio sam je lopatom - hladnokrvno je izjavio Popkov.

Za svoje hapšenje, optužio je modernu tehnologiju.

2022 © - Vesti online