Utorak 28.03.2017.
21:39
Vestionline

Zvezdi duboka "Morača": Majstorica za finale ABA lige

aba-liga.com/KK Budućnost VOLI
Odluka u Beogradu: Nemanja Gordić bolji od Čarlsa Dženkinsa

U tvrdom meču, sa malo poena, bolje su se snašli "đetići", koji su dva dana pred meč ostali bez Markus Vilijamsa. Zvezda je pokazala da je pala u formi, povreda Stefana Jovića poremetila je crveno-bele, koji u napadu nisu mogli da se sastave. Bez akcije za centre, sa mnogo pormašaja van linije 6,75 metra, nije moglo više protiv solidnih domaćina.

Briljirao je, pogotovo u prvom poluvremenu, krilni centar Podgoričana Boris Savović, a nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je bio nepremostiva prepreka za čuvare Simonovića i Mitrovića.

Ključnu prednost, domaćin je napravio sredinom poslednje deonice meča, kada je na semaforu pisalo 52:42. Tračak nade za indisponiranu četu Dejana Radonjića bila je serija od pet poena Nejta Voltersa (trojka i poeni iz kontre). Ipak, Gordić i Savović u finišu nisu dozvolili crveno-belima da dođu do neizvesne završnice.

Plej crveno-belih Stefan Jović imao je veću minutažu nego na meču u Barseloni, ali videlo se da ga je dugo odsustvo poremetilo i da je daleko od onog starog, pokretača igre srpskog i regionalnog šampiona.

U pobedničkom timu, najbolji su bili Savović sa 15 i Gordić sa 12 poena. Kod gostiju, jedini vredni pomena bili su Gudurić sa 17 i Volters sa 11 poena. 

Podsetimo, u seriji Cedevita - Partizan, trenutno je 1:1, a majstorica je u nedelju u Zagrebu.

2024 © - Vesti online