Utorak 28.03.2017.
18:19
Vestionline

Kad će Vučić da nam vrati penzije? Ne znam, baba, za knjigu mu je trebalo 35 godina

Twitter/milica390
Protest penzionera u Beogradu

Penzioneri su se, posle skupa, uputili u protestnu šetnju do Ustavnog suda gde su poručili sudijama da su "kadije sudile časnije od njih" a zatim su otišli do Vlade Srbije - institucije koja im, kako su istakli, pravi najviše problema.

Prema procenama policije, na skupu je oko 600 ljudi dok organizatori navode da je na skupu između 2.000 i 3.000 ljudi.

Penzioneri traži da im se vrati ono što im je "oteto i ukradeno".

Učesnici protesta nosili su transparente: "Pljačka penzionera nije reforma", "Ukinite neustavni zakon", "Hoćemo da živimo a ne da preživljavamo", "Vučić obmanu penzinere, tako on drži reč".

Tvrde da se od njihovih para finansiraju izbori i da se plaćaju strani investitori i zahtevaju da im se vrate penzije na nivo pre smanjenja.

Član USPS Miroslav Vislavski podsetio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić 2014. godine izjavljivao da će "penzioneri biti poslednji u čija će se prava zadirati jer nema šta da im se uzme".

- Mnogi su naseli na retoriku Vučića - rekao je Vislavski.

Predsednik USPS Milorad Vujasinović istakao je da će "penzioneri nastaviti da se bore za pravo na penziju koju im je umanjila ova vlast".

- Vučić je prvi predstavnik vlasti koji je penzionerima uzeo deo penzije koje iznose preko 25.000 dinara ali je i one koje su niže smanjio tako što se ne uskladjuju sa rastom cena - rekao je Vujasinović.

Predsednik USPVLS Jovan Tamburić rekao je da je "nemoralno uzimati od penzionera kada se novac iz budžeta razbacuje na sve strane, a još manje je moralno govoriti da penzije nikad nisu bile veće".

2019 © - Vesti online