Utorak 28.03.2017.
14:56
Tanjug, Vestionline

Srpski tim na "24 sata Le Mana": Cilj da završimo trku

pixabay.com
 

Na prvu od pet trka šampionata, koja se održava 15. aprila, Auto-moto savez Srbije (AMŠ) u Francusku šalje tri vozača - Dragana Ljubinkovića, Željka Pavlovića i Dalibora Miletića, vicešampione Evrope. Predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je glavni cilj da vozači završe trku i na pravi način predstave Srbiju.

- Trka u Le Manu je jedna od najzahtevniih, a AMSS je uspeo da skopi reprezentaciju, jednu od najjačih u Evropi. Momci su bili na Evropskom prvenstvu, sada je mnogo zahtevnje, ali siguran sam da će napraviti novi uspeh i predstavljati na pravin način Srbiju i Republiku Srpsku, odakle su dvojica vozača - rekao je Butulija na konferenciji za medije u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj.

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihajlović izrazio je zadovoljsvo što će srpski tim učestvovati na poznatoj trci.

- Uspeli smo da formiramo najbolji tim, uz kvalitetan motocikl, AMSS nastavlja tradiciju da se pojavljuje na velikim takmičenjima - rekao je Mihajlović.

Vozači Dragan Ljubinković i Dalibor Milet zahvalili su se AMSS-u na velikoj podršci.

- Ovo je san za nas, veoma je teško doći do rezultata. Na nama je sa ostvarimo što bolji rezultat, a cilj je da završimo trku - poručili su oni.

Tim čine trojica vožaca, koji je menjaju na otprilike sat vremena, odnosno kad nestane goriva, kao i još 12 mehaničara.

2024 © - Vesti online