Utorak 28.03.2017.
11:24
021. com, Vestionline

Proglas studenata: Stidimo se profesora koji su podržali Vučića

M. Karovič
Traže odbranu časti: Studenti

Studenti poručuju da više "ne smeju da ćute" i pozivaju kolege sa svih univerziteta i fakulteta da reaguju.

"Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova 'dr' Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda 'dr' Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića, koji je tad branio lažne doktore nauka. Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države. Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju", poručuje se u proglasu u vidu peticije na internetu. Studenti dodaju da se stide svojih profesora i pozivaju akademsku zajednicu da stane u sopstvenu odbranu.

Proglas možete da pročitate OVDE.

Podsetimo, oko 600 javnih ličnosti, među kojima su doktori nauka, umetnici i drugi, javno su podržali Aleksandra Vučića za kandidata na predstojećim izborima.

Međutim, neke od potpisanih javnih ličnosti, uložile su demanti da su podržale Aleksandra Vučića tvrdeći da su stavljene na spisak bez odobrenja.

2024 © - Vesti online