Nedelja 26.03.2017.
17:01
Vestionline, Politika

Legendarni srpski stručnjak zna šta je potrebno Novaku da se vrati na tron

Reuters
Ništa mu ne polazi od ruke u2017. godini: Novak Đoković

To je pokušao da odgonentne i legendarni srpski stručnjak, nekadašnji selektor naše zemlje, Radmilo Armenulić.

- Sa prvim porazima pada entuzijazam. Ako uspe da se vrati biće to i uspeh stručnog štaba, a na to mora da im ukaže i Novak. Mislim da treba ponovo da angažuje jednog bivšeg vrhunskog tenisera kao što je Beker. Na primer, Samprasa ili Edberga, ljude koji poznaju pobedničku atmosferu. Mnogo znači kada takav čovek sedi u loži, kao što je Lendl pomogao Mareju. Pogledi iz lože daju impuls. To je ranije radio Vajda, ustajući kada treba. Radio je i Beker. Vemić to ne radi, kao ni drugi sa klupe. Mislim da ni stručni štab ne reaguje kako treba u periodu krize. Čini mi se da mu na tribinama možda nedostaje i otac Srđan. Mnogi su mislili da mu smeta, a ja mislim da je obrnuto - rekao je Armenulić za dnevni list Politiku.

On smatra da Novak ima vremena da se vrati na vrh.

- Po godinama nije veteran, to su najbolje teniske godine. Jedina opasnost je da je sporiji. Znači da igra mora da se menja, a poeni skrate, jer će mu nedostajati po jedan korak. Za to mora da usavrši volej i pristup mreži, a to je pitanje treninga. Federer ima veći repertoar i lakše mu je da se prilagodi godinama, dok Nadal retko ide napred, kao i Marej.

Armenulić smatra da nije problem ishrana i gubitak kilograma.

- Sada su svi savetnici, ne verujem da je problem u ishrani, niti da bi igrao bolje kada bi navalio na biftek. On ima stalni način ishrane, s kojom je i stigao na vrh. Takođe, psihološki je izuzetno jak, to ne može tek tako da se izgubi. Po mom mišljenju, najvažniji je povratak intenzivnom treningu - zaključio je Armenulić za "Politiku".

Đoković je preskočio Masters u Majamiju, a trebalo bi sredinom meseca da igra u Monte Karlu, na prvom Mastersu na šljaci. Pre toga, Novak bi mogao da zaigra i za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Španije od 7. do 9. aprila.

2024 © - Vesti online