Nedelja 26.03.2017.
12:42
Vestionline

Vučić: Neću da kažem - Kosovo je naša teritorija, terajte Albance u Tiranu

Tanjug
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Osim toga, kako je dodao, oni su želeli protivno svom ustavu da stvore vojsku Kosova, želeli su da nam nezakonito oduzmu imovinu na Kosovu, počeli su da ometaju ljude koji su želeli da kače postere iz Srbije u blizini Prištine, pripremaju novu sudsku instancu samo za suđenje Srbima za stvarne i navodne ratne zločine. 

- Šta je bila naša greška? Pitao sam kosovskog premijer Isu Mustafu i nisam dobio nikakav odgovor - rekao je srpski premijer i dodao da je Beograd, uprkos tome, spreman da razgovara sa njima. 

On je podsetio da u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije kritikovao kolege u Prištini, već je predlagao da se ubrza izgradnja autoputa između Niša i Prištine jer će to, kako kaže, spojiti ljude i omogućti slobodan kretanje kapitala, robe i ljudi. 

Na pitanje kako treba da izgleda odnos između Kosova i Srbije za deset godina, Vučić kaže da bi za njega tokom predizborne kampanje najlakše bilo da kaže: "To je naša teritorija. Vodite ih (Albance) u Tiranu!".

- Ali, ja to neću reći. Mislim da su od pravnih pitanja važniji autoputevi i povezivanje među narodima. Kad budemo u stanju da razgovaramo jedni sa drugima, da se uzajamno poštujemo i dovodimo albanske poslovne ljude u Srbiju i više naših ljudi u Prištinu i Tiranu, onda će biti lakše da se reše druge stvari - rekao je Vučić. 

2024 © - Vesti online