Petak 24.03.2017.
16:55
Vestionline, Tanjug

Džikić: Stvari se ne menjaju u tri dana

abaliga.com/kk Partizan NIS
Trener crno-belih se nada majstorici

- Očekujem tvrdu utakmicu i pravo polufinale. Nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat i izboriti majstoricu. Najava majstorice u Zagrebu je moja vera da radimo najbolje znamo i gledajući celu sezonu mislim da bi treća utakmica trebala da odlučuje o finalisti. Dugo smo bili na drugoj poziciji i na kraju smo "uprskali" - rekao je Džikić na konferenciji za medije.

On je poručio da košarkaši Partizana nisu imali neadekvatan pristup u prvom duelu, već je problem bila koncentracija.

- Radi se o delimično koncentraciji, promašili smo mnogo otvorenih šuteva, a i odnos slobodnih bacanja u prvom poluvremenu bio je 20:5 za Zagrepčane. Za ovaj nivo košarke nije bilo neujednačenosti. Stvari se ne menjaju u tri dana, niko ne nauči da igra ili vodi svoj tim za tri dana - rekao je trener crno-belih.

Partizan se uzda i u činjenicu da je slavio 12 puta u poslednjih utakmica na svom terenu, a Džikić priznaje da nije znao za taj podatak.

Prema njegovim rečima centar Uroš Luković i Džamon Gordon neizvesni su za sutrašnji meč.

- Luković je upitan, prošlu je počeo, ali nije preživeo start. Videćemo da li se oporavio, ne znam. Ima još sitnih problema. Gordon ima problem koji može da se pojavi svakog trenutka i sprečava ga da pruži maksimum. Koleno mu je u redu, ali ima drugi problem.


Krilni košarkaš Stefan Birčević nada se da će crno-beli produžiti seriju i vratiti je u Zagreb.

- Pripremili smo se dobro, recept je drugih 20 minuta iz Zagreba i tako bismo morali da igramo ceo meč. Imaćemo podršku sa tribina, navijači su nam šesti igrač i kada je tako nemoguće je da ne damo maksimum. Voleli bismo da se vratimo u Zagreb i u trećoj utakmici odlučimo o finalu - rekao je Birčević.

Druga utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Partizana i Cedevite igra se u subotu od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

2024 © - Vesti online