Sreda 30.06.2010.
10:20 >> 10:46h
Srna

Branimir Glavaš se vraća u Hrvatsku

Branimir Glavaš

Navodno, Glavaš želi da se vrati u Hrvatsku kako bi izbegao služenje kazne u zatvoru u Zenici, a Miljević je rekao da je on na povratak spreman i pre presude Vrhovnog suda Hrvatske o njegovoj žalbi - javlja dopisnik Srne.

"U ovom trenutku njegove namere nisu vezane za izvršenje kazne nego za drugostepenu odluku. Što se njega tiče on može doći u Hrvatsku za dva dana!", rekao je Miljević.

Presudom iz maja prošle godine Glavaš je u zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva osiječkih Srba, slučajeve "selotejp" i "garaža", a neposredno pre izricanja presude pobegao je u BiH, čije državljanstvo poseduje.

Pre mesec dana u Vrhovnom sudu Hrvatske završen je javni deo žalbenog procesa na presudu Glavašu i egzekutorima koji su izvršil ratne zločine nad osiječkim Srbima.

Sada se očekuje konačna odluka Vrhovnog suda koji nema rok do kojeg je mora doneti. Svi optuženi su u žalbama tražili ukidanje prvostepene presude, dok je Državno tužilaštvo tražilo veće zatvorske kazne za sve optužene i to zbog posebno teških okolnosti dela i visokog stepena njihove krivične odgovornosti. 

2024 © - Vesti online