Četvrtak 23.03.2017.
22:24
Blic rs

Izbacili ga iz autobusa jer nije imao kartu, došao na posao i obesio se

pixabay.com
Obesio se u fabrici (Foto: Ilustracija)

- Kada smo došli na posao čuli smo da traže Dragana jer se dan ranije nije vratio kući u Veliku Planu. Pozvali smo ga na mobilni i čuli da telefon zvoni u kaseti. Čim smo otvorili kasetu i videli da je unutra i njegovo odelo, znali smo da ne može da bude ništa dobro... - kaže za "Blic" kolega preminulog radnika.

Kolege su tada krenule u potragu za njim po fabrici. Našli su ga na mašinskom odeljenju, mestu gde je odlučio da prekrati svoje višegodišnje muke...

- Ljudi, mi ne primamo plate godinama, primamo neku mizeriju, 20, 30 odsto i to kad-kad. Ovako nešto je, nažalost, moglo da se očekuje. Dragan je sam brinuo o bolesnom sinu otkada mu je žena umrla pre 13-14 godina, i o bolesnoj majci, a i njega je zdravlje napustilo. A para niotkuda! Pa ko to da izdrži? - pita ne očekujući odgovor radnik Goše, koji se sa sapatnicima iz firme koji su se okupili ispred kancelarija uprave.

- Nećemo im ništa, ne moraju da beže… Tražimo samo odgovor, da li je ovako nešto morao da se desi da javnost sazna za naše stradanje i mučenje sa njima - kaže jedan radnik iz grupe.

Direktor ove 2007. godine privatizovane firme, Slovak Ivan Heimšild, ipak ih nije sačekao. U pratnji policije, koja je ionako bila tu zbog uviđaja, napustio je firmu dok su se radnici okupljali. Njegovi saradnici kažu da je otišao u Beograd, na sastanak, da pregovara u ministarstvima o reprogramu dugova i da nađe pare za isplatu barem jedne zarade.

- Stigli smo dotle da čovek sa 35 godina staža, dobrog radnika, izbacuju iz autobusa jer nema da plati kartu da dođe na posao, jedini obrok mu je bio ovaj u fabrici, a kod kuće bolesno dete i majka. Neko za ovo mora da odgovara - rezigniran je Milorad Miloradović predsednik Samostalnog sindikata.

2024 © - Vesti online