Četvrtak 23.03.2017.
18:00
O. Đ. - Foto: O.Đoković

Učinite veliku stvar, obradujte najmlađe

O.Đoković
Humanitarac: Ilija Miki Vujović

Takvu akciju, a namenjena je deci koja se leče na Odeljenju hematoonkologije Instituta za majku i dete u Beogradu, izuzetno predano, savesno i srčano vodi pariski humanitarac Ilija Miki Vujović.

Zna Miki da je Vaskrs, kao i Božić i Nova godina, ponajviše dečji veseli praznik, pa na toj osnovi neumorno deluje.

Miki obilazi srpske dopunske škole, u susret mu izlaze očitelji Blaženka Trivunčić, Nenad Milosavljević i Ljiljana Simić koji svojim đacima održe čas humanosti, deca to shvate i nauče šta znači pružati drugome ruku pomoći.

Po tradiciji koja traje deceniju i po, Miki obilazi mesta gde se okupljaju naši ljudi, ide u prodavnice, restorane, pokušava sve kako bi dobio čokoladne zeke, jaja, šarene bombone, može i neka slikovnica, a i pismo sa porukama i željama za ozdravljenje.

Pamti Miki kako je, u dva navrata, veliki učinak imalo skupljanje slatkiša u restoranu Kod dve sestre.

Tada su mlade vlasnice Milica i Tanja spontano, nenametljivo, ali veoma efikasno angažovale svoje goste, pa kako ko dođe, donese i priloži nešto slatkiša za bolesnu dečicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Penzioner sam, nije uvek lako prevaljivati kilometre, obilaziti darodavce, prikupljati slatkiše, pakovati ih u kutije. Ali, ja sve to radim sa ljubavlju. Centralno mesto nam je putna agencija "Vojaž Rada" (11 rue de la Republiljue, 75011 Paris, tel 01 47 000 999), gazde Rada i Mićo Aleksić uvek drže upaljeno "zeleno svetlo", a autobusi i vozači Fudeksa su prevoznici koji te usluge obavljaju bez ikakve naknade. Tako ispada da smo oformili lanac humanosti - analizira Miki Vujović, upućujući molbe srpskim dijasporcima i njihovim prijateljima da u ove dane približavanja najvećeg verskog praznika vaskrsenja Hristovog pomisle na najteže obolelu decu i zaslade im dane lečenja.

Reagovati što pre

Zamolio je Miki (tel. 06 79 39 04 61) da darodavci, ako mogu i koliko mogu, odmah reaguju, jer se Vaskrs približava, a poklone za mališane treba zapakovati i poslati u Beograd u Institut za majku i dete, kako bi mališanima bili uručeni pre praznika. Svako može i priložiti svoje ime, sve može biti objavljeno, a vrlo je važno znati da ovu akciju prati savršeno poštenje, jer, uostalom, nema onoga koji bi uskratio radost teško bolesnom detetu.

2024 © - Vesti online