Četvrtak 23.03.2017.
08:40
Vestionline

Jutro posle napada: Racija u Birmingemu i bes zbog Trampovog sina

Reuters
London: Ulice prazne, forenzičari i policajci sprovode istragu

Kako navode, to i dalje nije potvrđeno. Takođe, policija je u toku noći između srede i četvrtka u Birmingemu izvršila jednu raciju, ali nije potvrđeno da je ona imala veze sa napadom. Savetuje se građanima da i dalje izbegavaju ulice oko Vestmistera koje su i dalje zatvorene.

Na naslovnim stranama britanskih medija samo je napad. "Napad na Vestminster", "Teror u srcu moći", "Napad na demokratiju", neki su od naslova. Na dosta naslovnih strana nalazi se fotografija na kojoj se vidi policajac sa puškom uperenom u ranjenog napadača, dok desnom nogom stoji na nožu kojim je napad izvršen. 

Nešto oštriji je naravno tabloid San na čijoj naslovnoj strani je fotografija napadača uz reči: "Manijak koji je nožem ubo Britaniju u srce". Londonci za to vreme na Tviteru prkose heštegom #NeBojimoSe. 

Mediji dosta pišu i o tvitu sina predsednika SAD Donalda Trampa upućenom londonskom gradonačelniku Sadiku Kanu. 

"Mora da se šališ", napisao je Trampov sin u tvitu u kojem je i link ka Kanovoj izjavi iz prošle godine da su teroristički napadi postali "deo života u globalnom gradu".

Tvit je izazvao burne reakcije, a Trampovog sina optužuju da iskorišćava tragediju i pogrešno tumači ono što je Kan hteo da kaže. 

Njegov otac Donald Tramp inače je tvitovao da je pričao sa britanskom premijerkom Terezom Mej, da joj je uputio saučešće, kao i da je ona jaka i da joj dobro ide. Motivi napada zasad su nepoznati. 

2024 © - Vesti online