Sreda 22.03.2017.
18:01
S. Janković - Vesti

Rokfeleru stalo sedmo srce

Tanjug
Peking: Na prijemu kod Ču Enlaja

Rokfeler je upravljao je ogromnom interesnom mrežom, kako poslovne tako i filantropske prirode koji se protežu od očuvanja životne sredine do umetnosti.

Bio je na čelu banke "Džej Pi Morgan Čejs".

Bio je poznat ne samo kao milijarder i član "svetske vlade" u senci (zloglasne Bilderberg grupe), već i kao čovek koji je kažu imao šest operacija presađivanja srca, a poslednja je izvršena 20. marta 2016. godine.

Reuters
Moćnik iz senke: Dejvid Rokfeler

Produžio sebi život

O operacijama se nije mnogo pričalo, jer su mnogi sumnjali da je Rokfeler dobijao novo srce redovnim putem (čekajući red za transplantaciju) i optuživali ga da je lišio druge bolesnike šanse da prežive.

Zbog manjka donora i drugo srce je vrlo retka pojava. Rokfeleru su dva puta presadili i bubrege - 1998. i 2004. godine.

Porodično bogatstvo nastalo je sedamdesetih godina 19. veka, a 2012. je procenjeno na 2,7 milijardi dolara.

Džon D. Rokfeler Stariji je svojevremno osnovao kompaniju Standard oil (pokrivala 85% svetske proizvodnje nafte!), koju je potom preuzeo njegov sin Džon D. Rokfeler Mlađi.

Pomogli Srbiji

Srbija je inače dodelila Džonu D. Rokfeleru orden Svetog Save u znak zahvalnosti za dobrotvorne akcije Fonda Rokfeler za borbu protiv bolesti u Velikim ratom pogođenoj zemlji. Taj Fond je kasnije dodelio sledećih milion dolara kao pomoć ratom pogođenim Srbima i još nekim evropskim narodima. Sin Dejvid je kasnije bio učesnik Drugog svetskog rata u Severnoj Africi i Francuskoj. Prethodno se oženio Margaretom Mekgrat, poznatijom kao Pegi. Imali su šestoro dece.

Uvezali su se sa bankom "Čejs Menhten" (sada "JP Morgan Čejs"), pa je šest generacija Rokfelerovih napravilo ogromno bogatstvo.

Njihov uticaj bio je toliki da se i predsednik Teodor Ruzvelt njih uplašio, pa je govorio da Rokfeler želi da vlada iz senke.

Iz Grupe u Belu kuću

Bivši predsednik SAD Bil Klinton (kao guverner Arkanzasa) bio je specijalni gost na sastanku Bilderberga 1991. i dobio tri minuta za govor.

Ključni je bio sastanak u četiri oka sa Dejvidom Rokfelerom koji je Klintonu "objasnio" da je Slobodni trgovinski ugovor za Severnu Ameriku (NAFTA) prioritetan za interese Bilderberga i da je zato potrebna pomoć vrha američke administracije.

Sledeće godine Klinton je izabran za predsednika SAD, a 1. januara 1994. NAFTA je stupila na snagu.

Crnogorska čitulja: "Bolji nisi moga' biti"

Na vest o smrti Dejvida Rokfelera, u podgoričkom listu "Dan" osvanule su čitulje. "Velikom čoveku, našem poslovnom partneru, poslednji pozdrav", piše u jednoj od umrlica, potpisana kao "drugovi iz Mistera" nadimcima ožalošćenih. U drugoj piše: "Bolji nisi moga' biti".

Ti predsednik, a mi vladamo svetom

Porodica Rokfeler kroz Bilderberg grupu, Savet za spoljne odnose i Trilateralu ima presudan uticaj na američku štampu i veliki deo evropske.

"Stavljanjem prsta na puls javnog mnjenja pomoću 'suptilne korupcije' medija, oni ostvaruju dubok uticaj na politiku, a sa tom politikom oni, onda, praktično ostvaruju kontrolu celog života u zemlji. Sledi totalna dominacija svetom", napisao je britanski kolumnista, levičar Šejmus Majln.

On dodaje da je šema poluge Bilderberg-Rokfeler, plus Savet za spoljne odnose, da se njihove ideje tako kamufliraju da budu privlačne za prepariranu javnu svest i kao takve postanu deo javne politike, koja ima onda svoju inerciju pritiska na ostale lidere sveta.

Obilazio svetske lidere

Održavao je veze sa "neprijateljskim" zemljama, poput Kube i Sovjetskog Saveza, pa je privatinim avionom leteo na susrete sa Fidelom Kastrom, Nikitom Hruščovom, Mihailom Gorbačovom. Govorio je da je veliki prijatelj Henrija Kisindžera, jednog od najpoznatijih diplomata 20. veka, ali i danas. Jedini od Rokfelerovih je objavio memoare: "Jednostavno mi je palo na pamet da sam vodio zanimljiv život".

Krajnji poizvod je prihvatanje Velikog projekta budućih "vladara Univerzuma".

Metod rada je prost: "Ja tebe promovišem u predsednika, premijera, vojnog komandanta, ti zadovoljavaš ličnu taštinu, a dobijaš ekonomski i politički profit. To vraćaš slepom poslušnošću u ispunjavanju Velikog projekta".

Bilderberg je, defintivno, mračan projekat "visokih sveštenika kapitalizma", ili, po nekima, svejedno, apostola globalizma.

Bilderberg je, istovremeno, meta u koju je teško gađati, zapisao je Majln.

2024 © - Vesti online