Utorak 29.06.2010.
18:47
Vestionline, Tanjug

Hobotnica Pol se dvoumila i odabarala Nemačku

Hobotnica Pol do sada je sa stopostotnim uspehom prognozirala ishode sve četiri utakmice koje je Nemačka igrala na Mundijalu, uključujući i poraz u duelu protiv Srbije.

Način na koji Pol bira pobednika je originalan. U akvarijum se u vreme obroka spuste dve identične posude u kojima se nalazi ista hrana. Posude se razlikuju samo po tome što je na jednoj Nemačka, a na drugoj zastava protivničkog tima.

Ukoliko Pol prvo počne da jede iz "nemačke" posude, Nemci će pobediti. U suprotnom, kao što je to bio slučaj uoči meča protiv Srbije, sledi im poraz.

Pred više od sto snimatelja i fotoreportera, danas je ponovljena ustaljena procedura i prvi put se desilo da Pol ne priđe odmah jednoj od posuda. Hobotnica je skoro 45 minuta obilazila oko hrane, da bi na kraju otvorila posudu na kojoj je bila zastava Nemačke.

"Prvi put se desilo da Pol ovoliko dugo bira posudu. Što je još zanimljivije, i kada je otvorio onu sa nemačkom zastavom trebalo mu je skoro pet minuta da uđe u nju i počne da jede", rekla je predstavnica akvacentra Tanja Munzig.

Novinari su iz toga zaključili da će utakmica biti rešena u produžecima, ili čak posle izvođenja jedanaesteraca.

2024 © - Vesti online