Utorak 21.03.2017.
20:26 >> 21:55h
Vestionline

Evroliga: Nema pomoći za Zvezdu, šok u Istanbulu

Arhiva
Foto: Ilustracija

"Pivari" su se izjednačili sa Crvenom zveszod po broju pobeda, a crveno-beli u sredu (19.00) igraju meč sa Olimpijakosom u "Areni". Tokom većeg dela meča, četa Šarunasa Jaskevičijusa je imala prednost, ali su gosti iz Istanbula odigrali odlično u finišu i preko raspoloženog Hanikata i Brauna stiglo do važne pobede.

Džejson Grendžer je dominirao sa 25 poena, Braun je ubacio 13, a Pol 12. Kod domaćina, dvocifreni su bili Lekavičijus sa 11 i Uljanovas sa 10 poena.

I drugi Zvezdin rival za Top 8, Baskonija, slavio je ubedljivo na gostovanju Bambergu - 96:71. Od prvog minuta, gosti su gaspodarili terenom i naneli nemačkom šampionu najteži poraz u sezoni. Larkin i Budinger postigli su po 17, a Šengelija 16 u pobedničkom timu. Kod čete Andrea Trinkijerija, najefikansijije bio Meknil sa 17 poena.

Veliko iznenađenje u prvom meču 27. kola Evrolige. Makabi je u Istanbulu pobedio Fenerbahče - 81:79 košem Silvena Landsberga u poslednjoj desetinki meča.

Pre toga su domaćini imali napad za pobedu, ali je Bobi Dikson komplikovao, izgubio loptu, a u kontri Amerikanac je uspeo iz teške situacije da postigne koš i utiša šokirane igrače Željka Obradovića i navijača žuto-plavih.

Junak meča Silven Landsberg bio je najbolji igrač meča sa 22 poena, Simpson je ubacio 14, a Oliver 13. Kod Fenera, za koji nije igrao povređeni Bogdan Bogdanović, Mahmutoglu je ubacio 15 poena (pet trojki), dok je Judo postigao 13 poena. Kalinić je ubacio šest poena.

U poslednjem meču u utorak, Panatinaikos je rutinski slavio u "OAKA" protiv Armanija - 74:61. Kalates i Džejms su postigli po 13 poena za "zelene", a kod milanskih "manekena" Abas je bio najrapsoloženiji sa 15. Srbi, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica, ubacili su 10 odnosno sedan poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online