Ponedeljak 20.03.2017.
18:01
D. Petrović - Vesti

Saša korak ispred svih

Z. K. Munja
Na jednom od koncerata: Saša Matić

Zato ne čudi što ne štede kada su u pitanju spotovi, koji u proseku koštaju od 10.000 do 25.000 evra.

Dragana Mirković uvek je vodila računa o spotovima i još pre dve decenije uvodila je novine koje su kasnije više ili manje uspešno kopirale i njene kolege.

Od toga ne odustaje ni danas, a spot za numeru "Samo mi je dobro" snimala je na nekoliko lokacija, od francuskih Alpa do Srbije.

Koliko je novca potrošila na ovaj spot nije poznato, ali se ona uvek trudi da svojim fanovima priušti najbolje.

M. Karović
Nije štedljiva: Nataša Bekvalac

Od Ibice do Kube

Nataša Bekvalac ne žali da izdvoji ozbiljnu sumu za snimanje spota. Tako je za potrebe spota "Pozitivna" otputovala na Ibicu i sa sobom povela osmoro ljudi.

Spekuliše se da je snimanje spota koštalo oko 30.000 evra. Egzotične destinacije često bira i Saša Kovačević, koji je spotove snimao na Tajlandu i Kubi. Koliko ga je to zadovoljstvo koštalo nije želeo da kaže, ali sigurno je da nije bilo jeftino.

Saša Matić uvek je išao korak ispred drugih, pa je tako bilo i nedavno kada je spot za numeru "Kad tonem" snimio u zatvoru.

- Mnogo mi se dopala ideja da spot snimamo u zatvoru. Bilo je to potpuno novo iskustvo za mene i mislim da sam se odlično snašao u ulozi zatvorenika - rekao je Matić, koji je ovim potezom pomerio granice na domaćoj estradi.

Iako ima tek pet godina pevačkog staža, Milica Pavlović brzo je naučila koliko su kvalitetni spotovi važni.

Zato se trudi da ide u korak sa svetskim zvezdama, pa njeni video-klipovi često i podsećaju na spotove kakvi se snimaju u svetu. I ne samo to.

Za svaki nastup na televiziji ozbiljno se priprema, uvežbava koreografiju, a za numeru "Demantujem" koristila je 3D animaciju.

- Ulažem u karijeru, ulažem u sebe i nije mi žao nijednog dinara, evra koji sam uložila. To zaslužuje moja publika, a ja volim da ono što radim bude zaista kvalitetno, posebno spotovi - kaže Milica, koja je za novac uložen u video-klipove do sada mogla da kupi stan u Beogradu, ali smatra da za sopstveni krov nad glavom još ima vremena.

Reditelj Aleksandar Karakaš Keki, jedan od traženijih reditelja spotova, kaže da je narodnjacima prioritet da u spotovima dobro izgledaju, dok pevači iz zabavne branše vole da njihovi spotovi podsećaju na one koji se emituju na MTV-ju, pa su zbog toga i zahtevniji za saradnju.

M. Karović
Samo kvalitet: Đule iz Van Goga

Dopuna prostora

Za dobar spot mora da se koristi filmska kamera i to je presudna razlika između dobre i loše produkcije.

Suštinski se ne isplati snimati skupe spotove, osim ako nemate sponzore.

Zvonimir Đukić Đule iz Van Goga insistira da kvalitetnu pesmu mora da isprati i kvalitetan video-klip.

- Spot može da bude i crna tačka na belom ekranu ako je pesma dobra, ali nekad je treba ispratiti kvalitetnim videom, što u većini slučajeva nije isplativo. Problem je što kod nas spotovi služe da se popuni prostor između dve emisije - kaže Đule.

Mnogi smatraju da je spot za numeru "Anđele, moj brate" jedan od najboljih koji je Van Gog ikada snimio.

- Pesma "Anđele, moj brate" je postala himna mnogih generacija. Mislim da je tome doprineo i spot u kome se pojavljuje legendarni i neprevaziđeni gospodin Petar Božović, koji je svojom energijom poruku pesme nekako dostojanstveno, kako njemu dolikuje, izneo na pijedestal.

2024 © - Vesti online