Ponedeljak 20.03.2017.
01:06
nezavisne.com, Vestionline

Gde da se sakrijete u slučaju nuklearnog rata?

1920x1080hdwallpapers.com
 

Dva minuta do 12...

Prema rečima naučnika, sat je pomeren za 30 sekundi unapred zbog sve lošije bezbednosne slike u svetu i komentara novog predsednika SAD-a Donalda Trampa, prenele su agencije.

Sat je pomeren sa simboličnih tri minuta na dva i po minuta do ponoći.

"Sat apokalipse" napravljen je 1947. godine i vreme na njemu pomereno je više od 19 puta. Naučnici su naveli da su izjave Trampa o klimatskim promenama, jačanju nuklearnog arsenala i preispitivanja obaveštajnih agencija rezultirale povećanjem globalnog rizika.

Kazaljka je najbliža ponoći od 1953. godine, kada su Rusija i SAD testirale hidrogensku bombu.

Australija, Novi Zeland, Argentina...

Prema podacima Saveza američkih naučnika, SAD i Rusija poseduju više od 90 odsto svih bojevih glava u svetu. Ako čovečanstvo zaista stupi u rat, naučnici su dali preporuke kako preživeti kataklizmu.

S obzirom da se sva nuklearna sila nalazi u severnoj hemisferi, logičan je savet krenuti prema jugu, u svakom slučaju južno od ekvatora.

Pretpostavlja se da bi napad izvršile neke od zemalja koje poseduju nuklearno oružje, a da bi bombe pale u neku od zemalja povezanih s tom vrstom naoružanja.

Zemlje kao što su Australija, Novi Zeland, Južnoafrička Republika i Argentina idealne su za skrivanje, zbog mnogo slobodne zemlje za uzgoj hrane, a male su šanse da će postati meta nuklearnog napada.

2024 © - Vesti online