Nedelja 19.03.2017.
21:03
Vestionline

Bitka za Damask: Teroristi hoće da preotmu grad od Asada! (VIDEO)

Reuters
Bombe i dalje odjekuju Damaskom

Stalno granatiranje i pucnjevi snajpera čuju se u glavnom gradu Sirije, gde su pobunjeničke frakcije, koje su u savezu sa bivšim ogrankom Al Kaide, Frontom Fatah al Šam, pokrenule napad na pozicije sirijskog režima na istoku grada.

- Napad je počeo u nedelju ujutro "sa dva automobila bombe i nekoliko bombaša samoubica", a meta je bio distrikt Džobar - kazao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji.

- Teroristi su potom upali u obližnje područje trga Abasid, gde su osvojili nekoliko zgrada i zasuli iz oružja i raketa nekoliko delova Damaska - dodao je Abdel Rahman, navodeći i da su Asadove snage odgovorile sa većim brojem vazdušnih udara na Džobar.

Kontrola Jobara, koji je borbeno polje više od dve godine, podeljena je između terorista i jedinica sirijske vojske. To je jedan od "džepova" Damaska koje i dalje drže teroristi.

Sirijska državna televizija objavila je kako vojska "odbija napade terorista" artiljerijskom vatrom i naređuje stanovnicima da ostanu u svojim domovima.

Vlada predsednika Bašara al Asada pokušava da održi privid normalnog života unutar prestonice dok njegove snage bombarduju delove na obodima grada gde se, u dvema enklavama u istočnim predgrađima, nalazi opozicija, napominje američka agencija.

2024 © - Vesti online