Nedelja 19.03.2017.
11:14
Vestionline, Sputniknews.com

Fatalna Ruskinja koštala karijere Majkla Flina

Reuters
Ruskinja mu došla glave: Majkl Flin

Radi se o studentkinji Svetlani Lohovoj koja je proučavala istoriju ruskih specijalnih službi i jedno vreme radila u filijali "Sberbanke“ u Londonu. Flin se susretao sa njom na seminaru o bezbednosti u februaru 2014. godine. To vreme ona je bila direktor Obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD.

Kako se navodi, Flin je trebao da obavesti svoju komandu o sastanku sa predstavnicom "tako neprijateljske države, kao što je Rusija“.

Predstavnik Flina Prajs Flojd potvrdio je da je sastanak održan, ali je naveo da je bio slučajan i da u njemu nije bilo ništa loše. Prijatelj Lohove, Dejvid Nort izjavio je da je Ruskinja razgovarala sa Flinom samo jednom - na seminaru. Po njegovim rečima, oni su razgovarali 20 minuta u prisustvu dve osobe.

Ruski senator Aleksej Puškov nazvao je novim stepenom paranoje optužbe bivšeg savetnika za nacoionalnu bezbednosti SAD majkl Flin o kontaktu sa ruskom studentkinjom o kojima on nije obavestio Pentagon.

- U SAD Flina koji je podneo ostavku optužuju za "kontakt" sa državljankom Rusije: on je sa njom razgovarao na nekom prijemu. Novi stepen paranoje - napisao je Puškov na svom blogu na tviteru.

2024 © - Vesti online