Petak 17.03.2017.
13:19
Vestionline

"Nije nam NATO uzeo Kosovo, Vučić ga je dao Briselu"

Tanjug, fotomontaža
Teške reči u predizbornoj kampanji: Aleksandar Vučić i Boško Obradović

Da bi ga pustili da ovde vlada, mora da radi sve što mu kažu

"Poražavajuća i tragična činjenica za srpski narod i našu zemlju jeste da ono što nismo izgubili ni pod bombama niti pod varvarskim nasiljem, Vučićev režim pristaje da preda za briselskim stolom“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, za pet godina njihove vlasti apsolutno ništa nije urađeno za povratak proteranih Srba.

Tokom martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji proterano je 4.012 Srba, a od 1999. godine iz 314 mesta južne pokrajine proterano je 250.000 Srba. Do sada se vratilo oko 3.700, odnosno 1,9 odsto proteranih. U našoj južnoj pokrajini je ostalo još oko 125.000 Srba koji svakodnevno prodaju svoju imovinu i odlaze jer nemaju uslova za opstanak.

U saopštenju se navodi i da je Vučić duboko zagazio u proces priznanja lažne države Kosovo - briselskim sporazumima pristao je na gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i prihvatio je ustavni i pravni okvir tzv. Kosova.

"Nije sprečio otimanje srpske imovine na KiM. Sakrio je od javnosti da je na Merdaru 16. februara započelo uspostavljanje graničninog prelaza između Srbije i njene južne pokrajine, Kosova i Metohije - položen je kamen temeljac za izgradnju objekata graničnog prelaza. Srbija je nizom sporazuma i dogovora iz Brisela priznala lažnu državu Kosovo", navodi se u saopštenju.

"Delovanjem poslanika Srpske liste Vučić je omogućio izbor Tačija za predsednika. On je Albancima omogućio sve što im je bilo najvažnije, a šta su Srbi dobili?", pitaju Dveri.

2024 © - Vesti online