Petak 17.03.2017.
08:20
vreme.com, Vestionline

Srbi, verujete li Vučiću da ste lenji, glupi i nesposobni?

V. Sekulić
Tužna slika Srbije

Ko ne voli Vučića - izdajnik?

Verujete li režimskim tabloidima da su protivkandidati Aleksandra Vučića ubice, razbojnici i izdajnici? U istom kontekstu: smatrate li da bivši zaštitnik građana, bivši ministar spoljnih poslova, bivši ministar ekonomije i dva narodna poslanika u aktuelnom sazivu Skupštine spremaju krvoproliće tokom prvog izbornog kruga?

Verujete li da prevoženje partijske vojske sa jednog na drugi miting širom Srbije predstavlja opštenarodnu podršku? Da li ste ubeđeni da u normalni izborni proces spadaju kratko podšišani momci u trenerkama i crnim džipovima, trojke na vratima stana koje traže siguran glas i zahtevi na radnom mestu da glasate kako vam kažu i obezbedite još pet ili više "kapilarnih" glasača?

Priča o korupciji, a Karić mu iza leđa

Verujete li Vučiću kada govori o borbi protiv kriminala i korupcije dok mu iza leđa - kao koalicioni partner - stoji Bogoljub Karić, čovek koji se u zemlju vratio tek nakon zastarevanja optužbi za privredni kriminal?

Koliko se osećate sigurni kada već godinu dana nisu rasvetljena "fantomska" maltretiranja građana i rušenja u Savamali, odnosno, suspenzija pravnog poretka u delu Beograda. I kada smo kod toga, kako vam deluje opstanak Siniše Malog na mestu gradonačelnika i izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije o njegovih dvadeset i devet nekretnina?

Hoće li vaša deca živeti bolje od vas?

Verujete li da su radnici u pelenama, dok rade za dvadesetak hiljada dinara bez ikakvih prava, pokazatelj prosperiteta? A otvaranje kontejnera, semafora i svakog asfaltiranog kvadratnog metra - ekonomski podvizi?

U kakvom su odnosu premijerovo hvalisanje privrednim uspesima na konferencijama za štampu sa vašim novčanikom? Kako živite? Šta vam se čini - hoće li vaša deca živeti bolje od vas?

Kako vam izgledaju pohvale i podrška iz sveta s kojima premijer toliko maše? I šta mislite da li stižu usled fascinacije Vučićem ili zbog bespogovornog izlaska u susret njihovim političkim i ekonomskim interesima, zavisno od konjukture na međunarodnoj sceni?

Od odgovora na ova pitanja i još brojna druga zavisi ishod predsedničkih izbora.

2020 © - Vesti online