Četvrtak 16.03.2017.
22:38
Vestionline, Sputniknews.com

Ubice Bin Ladena kreću na Kima?

Reuters
Cilj vojnih vežbi američkih "foka" je likvidacija vojnog komandanta Severne Koreje 

U tim vojnim vežbama učestvuju jedinice za specijalne namene Armi rendžers, Delta fors i Zelene beretke, piše južnokorejska agencija Jonhap njuz.

"Različite jedinice koje učestvuju u tim vojnim vežbama pod nazivom "Fol igl" i "Ki risolv" uvežbavale su likvidaciju vojnog komandanta Severne Koreje i ključnih objekata vojne infrastrukture“, navodi se u članku.

"Fokama“, između ostalog, naloženo je da likvidiraju kontroverznog severnokorejskog lidera Kim Džong Una i unište oružje za masovno uništavanje, navodi izdanje "Jung end dejli“. 


Visoki činovnici Pentagona su izjavili u intervjuu novinarima da ove vojne vežbe predstavljaju "surovu poruku“ rukovodstvu Severne Koreje. Uostalom, Geri Ros, komandant Ratne mornarice SAD nije potvrdio informacije o planovima za likvidaciju Kim Džong Una. On je izjavio da je cilj vojnih vežbi "Fol igl“ - jačanje vojne alijanse SAD u Južnoj Koreji. 

Severna Koreja je već izjavila da priprema "surovi odgovor“ na moguće akcije nosača aviona "Karl Vinson“, koji se trenutno nalazi u južnokorejskim vodama, naglasivši da će joj za napad biti dovoljan i najmanji predznak napada na njenu nezavisnost i suverenitet.

2024 © - Vesti online