Četvrtak 16.03.2017.
20:54
Vestionline, B92.net

Šešelj: Pomilovao bih Zvezdana Jovanovića

A. Čukić
Vojislav Šešelj: Zalagao bih se da se utvrdi politička pozadina ubistva Zorana Đinđića

Na pitanje autorke i voditeljke emisije Ljubice Gojgić koga bi odlikovao, a koga pomilovao, predsednik SRS je naveo imena nekoliko akademika i profesora, a potom i ime nekadašnjeg pripadnika Crvenih beretki koji je ubio premijera Vlade Srbije.

- Nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića. Vođen je režiran postupak, dobili ste poslasticu za kraj emisije, nemojte da se ljutite... Saslušavan je Rodoljub Milović, ništa nije priznao i pod batinama, a onda su mu pretili da će mu u uslovima vanrednog stanja likvidirati celu porodicu - naveo je Šešelj. 

Na konstataciju autorke emisije da on to sve saznaje iz svojih izvora bliskih Zemunskom kriminalnom klanu, Šešelj je rekao da to znaju svi advokati u tom procesu i da je Milović potpisao izjavu bez prisustva svog advokata. 

- Ključ Đinđićevog ubistva je odgovor na pitanje ko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhapšeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni - zaključio je Šešelj. 

Istakao je i da se radovao ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao što su se radovali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i da se zalaže za to da se utvrdi politička pozadina tog atentata. 

2024 © - Vesti online