Petak 17.03.2017.
03:30
alo.rs, Vestionline

Evo koje namirnice morate imati na stolu da bi vam srce bilo zdravo

pixabay.com
Čuvajte srce, ono jedino radi svaki dan, ceo dan

Brusnica

Osim što brusnica pomaže kod infekcija mokraćnog sistema, odlična je i za zdravlje srca i krvnih sudova. Koristi se i za sprečavanje nastanka raka i infekcija, a uz to jača otpornost organizma. Brusnice sadrže polifenole, koji imaju antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva i sprečavaju nastanak srčanih bolesti.

Avokado

Avokado je bogat zdravim mastima koje snižavaju nivo holesterola u telu. Takođe, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Avokado sadrži mononezasićene masnoće koje su vrlo korisne za srce i podižu nivo dobrog holesterola u krvi.

Borovnice

Borovnice sadrže visok nivo antioksidansa, vitamina i minerala i imaju važna lekovita svojstva. Štite od bolesti srca i krvnih sudova, smanjuju mogućnost nastanka raka, poboljšavaju vid i funkcije mozga.

Nar

Nar je odličan za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Smanjuje visoki krvni pritisak, štiti srce, sprečava razvoj bolesti, reguliše holesterol i ubrzava proces uništavanja masnih naslaga u ćelijama krvnih sudova.

Crni čaj

Redovno konzumiranje crnog čaja može pomoći u smanjenju nekoliko faktora koji doprineose bolesti srca i krvnih sudova. Redovna konzumacija crnog čaja pomaže u smanjenju triglicerida i povećanju nivoa HDL holesterola (dobrog holesterola).

2024 © - Vesti online