Četvrtak 16.03.2017.
14:44
Vestionline

Tači nastavlja sa provokacijom: Srbija nema imovinu na Kosovu i nije naslednik SFRJ

Reuters
Albanski zločinac i politički mešetar: Hašim Tači

- Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira - tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je "možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu".

Dodaje da u narednom periodu treba doneti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO). Za to su, kako je kazao, potrebni pripadnici srpske zajednice.

- Kosovske institucije su spremne - poručio je Tači, prenosi RTV Kim.

Tači je, prenosi RTV Kim, kazao da je inicijativa za transformaciju BSK u vojsku u skladu sa Ustavom Kosova. Kakao kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo da ih "Beograd ometa“ da podrže predlog transformacije BSK u vojsku.

On je kazao i da premijer Srbije Aleksandar Vučić može da vodi kampanju u Srbiji i da dobije izbore, ali "Vojska Kosova će biti osnovana".

Tači je rekao da su Kosovske bezbednosne snage u praksi vojska jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO.

- Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD - kaže Tači.

2024 © - Vesti online