Četvrtak 16.03.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Sin policajca ucenjivao Holivud

facebook.com/Momčilo Djinović
Ucenjivao: Momčilo Đinović

Kako "Vesti" nezvanično saznaju u vrhu MUP-a Srbije, uhapšeni je sin bivšeg načelnika Službe za borbu protiv terorizma MUP-a Srbije.

- Momčilo Đ. se sumnjiči za iznudu. On je tokom februara pribavio kopiju još neobjavljenog filma "Bos bejbi" produkcijske kuće " 20 Century Fox" iz SAD, a zatim je toj firmi poslao imejl u kojem je naveo da poseduje kopiju filma i da će ga objaviti na internetu pre zvanične svetske premijere ukoliko mu " 20 Century Fox" ne uplati 20 bitkoina, čija je vrednost 20.000 britanskih funti - saznaju "Vesti".

Naš sagovornik dodaje da je iz ove filmske kompanije u Momčilov bitkoin novčanik na internetu posle kraće elektronske prepiske uplaćeno pet bitkoina, što je oko 5.000 funti.

Šta je bitkoin?

  • virtuelna valuta osmišljena 2009. godine
  • njome se trguje na internetu
  • služi kao sredstvo plaćanja na internetu
  • može se zameniti za neku od svetskih valuta
  • bitkoin ne kontroliše nijedna svetska vlada
  • 1,3 miliona dinara uplaćeno Momčilu Đ.
  • 1 bitkoin vredi 1.000 funti
  • 9 bitkoina ukupno je uplaćeno Momčilu Đ.

- Momčilo Đ. je, takođe putem imejla, kasnije prosledio poruku i Z. S, direktoru producentske kuće u Srbiji koja ima ugovor za distribuciju i sinhronizaciju filma "Bos bejbi". I njemu je pretio da će objaviti kopiju filma na internetu i zahtevao uplatu četiri bitkoina, što je Z. S. i uradio. Ukupno je Momčilo Đ. od holivudskog filmskog studija i srpskog producenta uzeo 1,3 miliona dinara, odnosno oko 10.000 evra - dodaju izvori "Vesti".

Osumnjičeni Momčilo Đ. se, inače, dopisivao sa predstavnicima američke kompanije u Londonu, kada je prijavljen slučaj.

Oni su i obavestili srpsku policiju i SBPOK koji je preuzeo i veoma brzo rešio slučaj.

Hapšenje dojavljeno?

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha MUP-a Srbije, sumnja se da je Momčilo Đ. imao dojavu da mu se sprema hapšenje. Naime, kako navodi izvor "Vesti", on je neposredno pred hapšenje otišao iz Beograda bez najave, ali je ipak ubrzo otkriven i uhapšen.

2024 © - Vesti online