Utorak 14.03.2017.
22:32
Vestionline

LŠ: Šmajhel heroj, Lester i dalje sanja, Juve rutinski

Reuters
Slavlje u Lesteru: Robertu Hut slavi prvi gol Morgana

Gosti su napadali, imali inicijativu, ali su golove postizali fudbaleri Lestera. Domaćin je poveo golom Vesa Morgana, koji se najbolje snašao u gužvi u petercu Sevilju, da bi početkom drugog poluvemena, posle jedne odbijene lopte, Albrington postigao i drugi gol za "lisice".

Do kraja meča, gosti su igrali viktoriju ispred gola domaćina, ali nije bilo promene rezultata. Sevilja je od 74. minuta igrala sa destoricom, posle isključenja Francuza, Samira Nasrija. A šansu utakmice propustio je Stiven N'Zonzi, koji je u 80. minutu promašio penal, odnosno Danac Kasper Šmajhel mu je sjajno odbranio šut.

Reuters
Juve na južnoamerički pogon: Dibala, Kvadrado i Alveš

U drugom meču večeri, Juventus je rutinski sačuvao 2:0 iz Porta. I u revanšu "stara dama" je pobedila. I ovaj put, kao u Portugalu, odlučio je crveni karton. U 41. minutu, Pereira je skrivio jedanaesterac i dobio direktan crveni karton, a Dibala sa "bele tačke" je bio siguran. U nastavku, šampion Italije je samo otaljavao posao, dok su se "zmajevi" predali.

Španski golman Iker Kasiljas postao je igrač sa najviše utakmica u evropskim klupskim takmičenjima, pošto je upisao 175. meč u revanšu osmine finala Lige šampiona između Juventusa i Porta.

Plasman u četvrtfinale prošle nedelje su obezbedili: Real, Barselona, Bajern i Borusija iz Dortmunda, dok ostala dva para znaće se posle mečeva u sredu, Monako - Mančester Siti (3:5), Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (4:2).

2024 © - Vesti online