Utorak 14.03.2017.
21:53
Vestionline, Tanjug

Dačić brani Vučića: Nije tako ni u drugim zemljama...

Tanjug
Ne vidi razlog da premijer podnese ostavku: Ivica Dačić

Dačić je tako odgovorio, gostujući u emisiji "Pravi ugao" na RTV, na pitanje da li bi bilo dobro da je lider SNS Aleksandar Vučić podneo ostavku na funkciju predsednika Vlade Srbije kada se kandidovao za funkciju predsednika Republike.

- To ne postoji kao institut i morala bi da se izabere nova Vlada - rekao je Dačić.

Dačić je kazao da ne veruje u vanredne parlamentarne izbore i dodao da nakon predsedničkih izbora neće biti rekonstrukcije vlade, nego izbor nove vlade, što je procedura koja sledi po Ustavu Srbije nakon promene predsednika vlade.

On je dodao da će bitka na predstojećim predsedničkim izborima biti teška, jer se nikada ne zna kako će narod glasati i pozvao sve u SPS-u, koji bi glasali za njega, da glasaju za Aleksandra Vučića.

Govoreći o opozicionoj stranačkoj sceni, on je rekao da "naša opozicija ne sme da izađe na izbore", već kandiduje Vuka Jeremića i Sašu Jankovića koji nisu članovi ni jedne stranke.

- Jeremić je važio za malo mekšeg Koštunicu, malo mekšeg Slobu, a sada okuplja sve i ne zna na koje biračko telo se oslanja. Boris Tadić je Jeremića, kao ministra spoljnih poslova, potpuno denuncirao za vreme svoje vlasti time što je, dok je Jeremić bio u avionu, promenio stav o rezoluciji u Generalnoj skupštini UN. Jeremić je krenuo za Njujork sa jednim papirom, a kada je izašao iz aviona dobio je drugi - rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online