Utorak 14.03.2017.
12:41
Vestionline

Lajović: Pustite me da uživam u pobedi!

Tanjug/AP
Rezultat karijere: Dušan Lajović

Lajović je u trećem setu spasao meč loptu protiv igrača koji je prethodno eliminisao Endija Marija, a potom je dešavanja na terenu preokrenuo u svoju korist.

- Mnogo mi znači ova pobeda jer sam uspeo da se vratim u meč. Pospišil je servirao za pobedu, imao je meč loptu u trećem setu, ali je kod mene postojala ogromna volja. Ne dešava se svaki dan da spasite meč loptu i pobedite, pogotovo ne na ovakvim turnirima i to u 3. kolu. Prezadovoljan sam što sam odigrao ovako dobar meč - rekao je Lajović.

Srbin je pohvalio protivnika. 

- Pospišil dobro servira i pravi ogroman pritisak na moj servis. Nije bilo lako zadržati kontinuitet, ali sam išao poen po poen i osećao da imam šansu da ga brejknem kod 5:3, kada je servirao za pobedu. Znao sam da će osetiti pritisak i da može da se stegne. To se i desilo i vratio sam se.

Lajović će se u borbi za plasman u četvrtfinale prvog Mastersa u sezoni sastati sa Pablom Karenjom Bustom, koji je bez borbe prošao u ovaj krug takmičenja. Od tri dosadašnja međusobna duela Lajović je dobio dva.

- Jednom smo se sastali na ATP tutu i dva puta na čelendžerima. Pablo igra jako konstantno sa mnogo energije. Ne razmišljam trenutno o njemu, želim da uživam u ovoj pobedi - rekao je Lajović.

2024 © - Vesti online